Tandrensning og mundhuleundersøgelse af hunde

 

Din hund har fået anbefalet tandrensning og mundhuleundersøgelse. Op mod 80 % af alle hunde har en eller anden grad af tandproblemer. Den mest almindelige årsag til tandproblemer hos hund er tandkødsbetændelse og paradentose.

Tandproblemer hos hunde

Paradentose skyldes bakterier i mundhulen som angriber og ødelægger vævet omkring tanden, så tanden gradvist mister sit fæste. Tilstanden giver i sig selv smerter, men der er også risiko for at betændelsen påvirker andre dele af kroppen.

Hunde er gode til at skjule smerter og især smerter i munden skjuler de godt. Nogle gange kan man se at hunden tygger anderledes, smasker eller savler. Ofte er det mest tydelige symptom at hunden lugter ud af munden.

Undersøgelse og diagnostik

I første omgang skal hunden have foretaget afrensning af plak og tandsten og en grundig undersøgelse af alle tænder. Som en del af undersøgelsen tages der tandrøntgen. Tandrøntgen er uundværligt for korrekt diagnose og behandling, idet ca. 60 % af tanden sidder skjult under tandkødet og således ikke kan vurderes alene ved almindelig undersøgelse. Behandlingen udføres af vores uddannede fagveterinærsygeplejerske i tandbehandling.

Behandling

Tandrensning foregår i fuld narkose (bedøvelse), da det er sådan vi passer bedst på din hund imens tandbehandlingen udføres. Du skal aflevere din hund fastende og luftet. Vi giver din hund en beroligende injektion og din hund placeres i vores indlæggelse med varme, tæpper og overvågning.

Din hund lægges i inhalationsnarkose med ilt. Vi sørger for varme, væskebehandling og en veterinærsygeplejerske overvåger narkosen med vores moderne overvågningsudstyr.

Efter behandling

Når tandrensningen er overstået, ringer vi og aftaler hjemsendelse.

Her vil du få information om, hvad vi har fundet ved tandundersøgelsen. Hvis det viser sig, at der er tænder, som bør opereres ud, gøres dette ved en efterfølgende narkose og operation hos dyrlæge Thomas Andersen. Han har gennem mange år videreuddannet sig indenfor tandbehandling. Vi deler tandbehandling op i tandrensning og eventuel efterfølgende tandoperation, for at narkosen ikke bliver for lang. Hunde har bedre af at blive bedøvet 2 gange i kortere tid.

Den bedste måde at forebygge tandproblemer hos din hund er daglig tandbørstning i hjemmet, spørg gerne vores personale hvis du vil have hjælp til at komme godt i gang.

 

Nyt fra Næstved Dyrekliniks Facebook

Top