Vejledning ved anæstesi

Bliv klogere på forløbet omkring anæstesi (bedøvelse)

Inden anæstesi:

Når din hund eller kat skal møde til anæstesi, skal dyret faste i ca. 12 timer. Dvs. maden fjernes aftenen før, men vandet må gerne være tilgængeligt.

En god luftetur inden I kommer er også at foretrække. Kaniner skal ikke faste og må meget gerne medbringe lidt foder og vandbeholder til efter anæstesien.

Efter anæstesi:

Hvis dit familiedyr har været i fuld anæstesi vil den normalt være påvirket af anæstesien i ca. et døgn og vil i denne periode være mere sløv end normalt.

Sørg for varme og trygge omgivelser i den periode. 

Der kan undertiden ses enkelte opkastninger pga. kvalme, hvilket ikke bør give anledning til bekymring. Desuden kan der optræde en tør hoste i 1-2 dage pga. intubering (slange i luftrøret).

Indimellem kan den blive mere træt, når den kommer hjem i tryggere omgivelser.

Efter en operation vil der oftest være et operationssår med sting. Det er meget vigtigt, at familiedyret ikke kan kradse, bide eller slikke i såret.

Dette kan forhindres med krave eller forbinding. Desuden er det vigtigt, at såret ser pænt og tørt ud. Hvis det bliver rødt eller væsker, bedes du kontakte os.

Stingene skal fjernes efter cirka 10 dage ved et besøg på klinikken.

Forbinding: Hvis dit familiedyr har fået en forbinding, er det meget vigtigt, at forbindingen forbliver pæn og tør. Familiedyret må ikke slikke på forbindingen og den må ikke blive våd eller lugte, så skal du kontakte os med det samme.

Fodring: Du må gerne tilbyde dit familie små portioner af foder og vand med det samme, men ofte vil den ikke være interesseret i foderet det første halve døgns tid. Hvis familiedyret ikke har spist eller drukket indenfor det første døgn, bedes du kontakte os.

Motion: Din hund må gerne motionere flere gange dagligt i snor. Vent dog gerne en god uges tid med mere krævende motion.

Din kat skal holdes inde det første døgn eller til den er frisk. Hvis katten bærer krave skal den holdes inde i hele den periode, hvor den går med krave.

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.

Nyt fra Næstved Dyrekliniks Facebook

Top